Ljus
Kapitel

Blodsband
av: Agnes Edgren

Detta är en Si-Fi-bok som utspelar sig omkring år 2120.
Nyx DeWinte är inte människa, det vet hon om. Att vara skapad i ett franskt laboratorium år 2103 för att bli den perfekta soldaten lär en inte hur man fungerar som människa särskilt väl heller. Det enda hon anser sig kunna bra är att döda andra. Hon är dock fast besluten att försöka lära sig mer och när hon flyr från franska militären och hamnar nere i Nedre Meluns slumkvarter så börjar hon sakta förstå att det det där med att vara människa innebär också att ha relationer av olika slag med människor. Och när man börjar bry sig om andra så blir det också svårt att bara lämna dem.
Från att vara en varelse som tagit dagen som den kom, dödat utan samvete och bara levt för att överleva har hon nu plötsligt en hund som heter Akilles, en tioårig vän vid namn Léonin och som ser henne som en superhjälte, och en engelsk agent, Cathryne Taylor, som hon har känslor för som hon inte alls förstår. Att lämna Melun är inte alls lika enkelt längre när den franska militären börjar komma närmare igen och det borde vara dags att fly.

Om Författaren

Jag började skriva böcker redan när jag var i yngre tonåren. Jag har alltid fascinerats av berättelser och historier, ju mer fantasirika desto bättre. Blodsband är byggd på en rollspelsvärld som jag och några vänner skapade ihop för nästan 20 år sen. Delar av boken är resultatet av rollspelsäventyr som vi spelade med karaktärerna från romanen.

Mitt skrivande är än så länge en hobby, något jag gör för kul. Jag har jobbat som kriminalvårdare i många år och då låg skrivandet nere till stor del, men senaste året har jag gått sjukskriven för utmattningsdepression och även om det inte var något som helst positivt med det så fick det i alla fall igång mitt skrivande igen. Tycker du om mina böcker så blir jag otroligt tacksam om du vill skänka en slant, som typ en tia eller vad du tycker att läsningen var värd, via swish. Länk och nummer finns längst ner på sidan. Har du inte råd att skänka något i dessa tider, trots att du gillar det du läser, så läs på utan dåligt samvete. Jag publicerar inte texten här för att tjäna pengar, utan för att roa folk när världen känns mörk och otrivsam.
Vill du stödja mig på annat sätt kan du även skänka en kopp kaffe åt mig via Ko-Fi. Eller varför inte kika in på min Etsy och köpa nått av mina hantverk där.

Läs boken